Probeer hier de chatbot uit van slimmevragen.nl voor het basis en middelbaar onderwijs. Typ bijvoorbeeld, wie bouwde de bunkers in Nederland?

Let op! Dit is de testomgeving. Kosteloos maar niet de veilige omgeving zoals wij die adviseren voor leerlingen. De leerlingen krijgen een beveiligde, gemodereerde en full-screen applicatie tot hun beschikking.

Verrijking van de les met actuele inzichten en discussies: Slimmevragen.nl kan docenten helpen om de lesstof relevant en actueel te houden door in te spelen op recente vragen en discussies die leven onder studenten en andere gebruikers. Het platform kan een venster bieden op de “echte wereld” en laten zien hoe de behandelde theorieën en concepten zich verhouden tot actuele gebeurtenissen en maatschappelijke vraagstukken. Dit kan de betrokkenheid van studenten vergroten en hen motiveren om dieper over de stof na te denken.

Inzicht in misconcepties en denkfouten van leerlingen: Door de vragen die op slimmevragen.nl worden gesteld te analyseren, kunnen docenten inzicht krijgen in de typische misconcepties en denkfouten die leerlingen hebben over bepaalde onderwerpen. Deze inzichten kunnen gebruikt worden om de lesstof en de uitleg aan te passen en gerichter in te gaan op de moeilijkheden waar leerlingen mee worstelen. Dit kan leiden tot een effectievere didactische aanpak en een beter begrip van de stof bij leerlingen.

Ontwikkeling van kritisch denken en informatievaardigheden bij leerlingen: Slimmevragen.nl kan docenten ondersteunen bij het ontwikkelen van kritisch denken en informatievaardigheden bij leerlingen. Door leerlingen zelf vragen te laten stellen en beantwoorden op het platform, leren ze om informatie te zoeken, te evalueren en te verwerken. Ze leren ook om hun eigen gedachten en ideeën helder te formuleren en te communiceren. Dit zijn essentiële vaardigheden in het digitale tijdperk.

Flexibele inzetbaarheid als aanvulling op bestaande lesmethoden: Slimmevragen.nl kan op verschillende manieren worden ingezet als aanvulling op bestaande lesmethoden.

Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als:
Voorbereiding op de les: Leerlingen kunnen voorafgaand aan de les vragen stellen over de stof.
Verwerking van de lesstof: Na de les kunnen leerlingen het platform gebruiken om de stof te herhalen, vragen te stellen over onduidelijkheden en met elkaar te discussiëren.
Onderdeel van een project of opdracht: Leerlingen kunnen het platform gebruiken om onderzoek te doen, informatie te verzamelen en hun bevindingen te presenteren.